Rätt ridbyxor för alla tillfälle

Det finns många ridbyxor att välja mellan. Välj rätt ridbyxor för rätt tillfälle och satsa särskilt på ett par sköna ridbyxor som du använder till vardags.

Ridbyxor

Ridbyxor, ridhjälm och bra ridskor är en förutsättning som ryttare. Vare sig du har egen häst eller rider på ridskola är det klokt att investera i ett par riktigt sköna ridbyxor. Idag finns det en mängd olika ridbyxor att välja mellan både utifrån tyger, form och utseende. Det är smart att verkligen hitta en byxa som du gillar. Vill du ha hög eller normal midja, jättestretchiga ridbyxor eller ridbyxor som ser ut som jeans? Vissa gillar helskodda, medan andra vill ha en knäskodda byxor. Du hittar byxor för alla slags ryttare. på Hestbolaget som har ett stort utbud av ridbyxor för både dam och herr, vardag, vinter och tävling.

Ridbyxor för vardagen

När du köper ridbyxor är det klokt om du tänker igenom hur du helst vill att byxor ska sitta. Vissa personer vill ha superstretchiga ridtights som påminner om vanliga tights som många använder i vardagen. Perfekt för dig som är en tights- och klänningmänniska eller som gärna läser hästböcker i dina träningskläder. Många ryttare vill ha vanligt ridbyxetyg. Föredrar du att bära helskodda eller knäskodda byxor? Naturligtvis påverkar också priset vilka byxor som du väljer. Dina vardagsridbyxor ska förslagsvis vara i en mörkare färg, som marin, svart, brun eller vinröd. Så klarar de både mockning, ridning och att trilla av. Rider du utomhus på vintern är det smart att också investera i ett par ridbyxor i softshell. Sköna varma ridbyxor för höst och vinter. Du kan också köpa ett par chaps, så förlorar du absolut ingen kontakt med sadeln.

Finare ridbyxor

Om du tävlar är det smart att också investera i ett par vita ridbyxor. Då är du alltid redo för tävling och uppvisning. Även om du inte brukar tävla kan det vara trevligt att ha ett par ljusare ridbyxor, som ljusbruna eller ljusblå, för tillfällen då du vill se lite snyggare ut när du rider.