Bra ställen att läsa på

Att läsa roliga böcker är både roligt och nyttigt. Om man gillar hästböcker kan det locka lite extra att läsa just dem. Men vilka bra ställen finns det att läsa böcker på?

Utomhus

Under varma dagar går det utmärkt att sitta ute och läsa. Att sitta utanför ett mysigt hönshus, läsa, och klappa en katt eller en hund och bara njuta av tillvaron är underbart för både barn och vuxna.

På biblioteket

Biblioteket är ett tyst ställe där det passar fint att sitta och läsa. Där finns i regel soffor, stolar och mysiga hörnor. Dessutom finns det hur många böcker som helst att välja mellan.

Ordna en läshörna i rummet

Det är viktigt att man sitter bra och bekvämt när man läser. En läshörna i det egna rummet, full av kuddar och annat mysigt kan göra även de mindre läsmotiverade barnen sugna på att läsa. Även de vuxna kan ha nytta av läshörnan när det gäller läsläxor eller högläsning.

I stallet

Var passar det bäst att läsa hästböcker om inte i stallet? Har du en egen häst kan du sitta i boxen och läsa. Annars är sadelkammaren, läktaren eller kanske höskullen bra ställen. Tänk på att sitta på en säker plats där du inte är i vägen. Se också till att det finns bra ljus där du läser så att dina ögon inte ansträngs extra mycket. Kanske kan det ordnas en liten läsklubb i stallet?