Sysselsättning för yngre ridfantaster

Det är något speciellt med ridning som fritidsaktivitet för barn och för många ridfantaster blir ridningen en livsstil tidigt i livet. Hästar blir det väsentliga i vardagen och det tjatas snabbt om fler besök i stallet!

Här kommer några tips till dig som är förälder till ett barn som tycker om att rida och gillar hästar. Det finns många sätt att sysselsätta hästglada barn – häng med!

Dekorera rummet

Barn tycker om att få ansvar för det egna rummet och varför då inte erbjuda barnet att dekorera rummet med fin hästinredning? Du kommer garanterat få ett stort leende till svar när du föreslår en ”makeover” av rummet. Barn som älskar hästar vill förmodligen inget annat än att pynta rummet med fina posters på hästar och andra hästrelevanta objekt.

Ett tips om du inte har någon direkt hästinspirerad inredning hemma är att beställa fina posters online som du sedan hjälper barnet att rama in. När barnets fina posters på hästar eller ryttare är inramade kan barnet välja hur de ska sitta på väggen. Kanske som ett posters collage eller varför inte lite utspridda i olika höjd. Ett rum fullt av hästar på väggarna är precis vad barn som inte gör annat än tänker på hästar vill ha hemma!

Läsa hästmagasin

Nog för att internet tagit över det mesta som gäller tidningsläsande, men vad slår ett äkta hästmagasin fullt av spännande hästläsning? Fördelen med att läsa tidningar om hästar och ridning är att innehållet är varierat och underhållande. Här får barnet inte bara läsa om olika hästar och ridning rent allmänt utan ofta även lite överraskningar och ibland posters.

Ett tips är att ge barnet en prenumeration i present eller julklapp och då med möjligheten att helt själv välja tidning. Nu för tiden går det smidigt att beställa en prenumeration direkt på nätet och barnet får ofta även tillgång till en nätbaserad version av hästmagasinet.

Roliga appar

I en tid då barn och ungdomar ägnar stor tid framför skärmen är så klart appar på mobilen en självklar sysselsättning. Här finns det faktiskt många sätt för ridfans att ha kul både när det gäller spel och vanliga filmer.

Köp några fina hästappar där barnet får chansen att lära sig mer om favoritdjuret eller följa sin egen utveckling som ryttare. Perfekt sysselsättning från rummet med väggarna dekorerade med posters på hästar!