Svenska hästböcker

Det finns många olika typer av hästböcker ute på marknaden att välja mellan. Du finner allt från böcker som handlar om att äga en häst, hästens anatomi, ridsport eller böcker som har en spännande historia. Den sistnämnda typen av hästbok passar vanligtvis yngre människor, men visst finns det även böcker för vuxna som utspelar sig i stallmiljö. Att läsa böcker om hästar är ett roligt sätt att lära sig mer om djuret och ridsporten. Som läsare kan du själv välja om du vill ha en bok med mycket illustratoner och bilder eller hellre väljer en bok med enbart text.

Woman riding horse at night.

Hästböcker med spännande äventyr

Är du på jakt efter spännande böcker som passar perfekt för en hästintresserad tonåring? författarinnan Lisbeth Panke skriver hästböcker och är nog främst känd för sina populära ungdomsböcker om Britta och Silver, där författarens allra första häst Sammy var en stor inspirationskälla. I böckerna får man följa Britta och hennes häst Silver på många spännande äventyr och händelser som lätt kan uppstå när man vistas kring dessa fantastiska djur. För den som hellre föredrar fakta och lärorika böcker är detta inget problem. Lisbeth har nämligen sett till att skriva många andra typer av böcker som handlar om ridning och hur man blir en framgångsrik ryttare.

Ge utrymme för avkoppling med en bok

Att åka iväg på en resa är både avslappnande och händelserikt på samma gång. Besöker man en plats man tidigare inte varit på är chansen stor att man hellre vill upptäcka den nya miljön, istället för att fasta i solstolen eller på hotellet. För att en semester ska bli så bra som möjligt är det viktigt att man också lämnar utrymme för avkoppling och ro, vilket man lätt kan göra tillsammans med en god bok. Böcker är ett mycket bra sätt att koppla bort verkligheten och försvinna in i historiernas förtrollande värld. Genom att ta med pocketböcker till resan behöver du inte bli uttråkad när det är dags att varva ner. Välj den bok som passar dig bäst i smaken!