Allt du behöver veta om hästägande

Att det finns oändligt många ”hästböcker” kan vi nog vara överens om. För dig som inte är ute efter en skönlitterär bok om hästar vill vi gärna slå ett slag för en bok som handlar om själva ägandet av en häst.

Personen bakom boken

Boken vi refererar till är skriven av Helena Norrby – en hästtokig tjej som delar med sig av sina egna erfarenheter och kunskaper genom att skriva om sitt jobb och sin vardag som hästhanterare, skribent, hästägare och tränare.

Helena arbetar inte bara med sina egna hästar på den egna gården, utan tar också hand om andras hästar. Dessutom undervisar hon om ridning (som hon menar är en konst) och om hästar som komplexa varelser och ibland lynniga sällskapsdjur.

I boken ”Bästa hästägaren – det du egentligen behöver veta för att ha en egen häst” skriver Helena om allt från hästens innersta väsen och dess komplexa natur, till rent praktiska saker som rör omvårdnad, inköp och juridik. För mer information om försäkringar kan vi rekommendera https://www.lassie.co/, där det finns mer ingående information om vad du bör tänka på när du ska försäkra din häst.

En faktabaserad bok om hästar och hästägande

Att det är väldigt mycket praktiskt att tänka på inför och efter ett hästköp vet alla som på något sätt sysslar med hästar och ridsport. Här kan Helenas kunskaper och erfarenheter komma väl till pass, inte minst när det gäller kontakten med försäkringsbolag som https://www.lassie.co/, men också när det gäller rent juridiska ärenden.

Det bästa är att både du som ägare och din häst kan dra nytta av den här boken, då kunskapen om vad ett ägandeskap innebär ökar markant. Något som ökar förutsättningarna för en lyckosam tillvaro både för dig och din häst!

Nedan ger vi exempel på saker du kan få svar på genom att läsa ”Bästa hästägaren – det du egentligen behöver veta för att ha en egen häst”:

– Hur vet jag om hästen mår bra?

– Varför beter sig hästen så konstigt?

– Hur gör jag för att lära hästen olika saker?

– Hur hanterar jag hästen på bästa sätt från marken?

– Vad behöver en häst för att må bra?

– Vad behöver jag köpa till min häst?

– Hur kan jag undvika olyckor?

– Hur vet jag att en häst är rätt för mig?

– Vad behöver jag tänka på rent juridiskt i samband med ett hästköp?

– Vad behöver jag göra för att hästen ska klara flytten?

Vem har nytta av boken?

Om det inte redan har framgått är detta en faktabaserad bok, sprängfylld med praktisk och högst användbar information. Boken lämpar sig för dig som drömmer om att äga en egen häst, men också för dig som redan är hästägare och vill fördjupa dina kunskaper ytterligare.