Packa smart för ridlägret

När det är dags att åka på ridläger finns det en hel del saker som ska med. Det gäller att packa smart, särskilt om ett barn ska åka ensamt på lägret. Då ska packningen kunna bäras av barnet. Med smarta väskor underlättas uppgiften att packa.

Faktaböcker är bra

Det finns praktiska vandringsryggsäckar som gör det lätt att packa allt från faktaböcker till kläder. Någon bok kan vara bra att ha med sig. Då kan man läsa en stund innan läggdags.

Ridlägrets olika platser

På ett ridläger finns det flera olika platser att läsa på och det kan även förekomma utflykter av olika slag. Det kan alltså vara klokt att också ha med sig en lite mindre väska så man kan ta med mobil, pengar, eventuella mediciner med mera när man inte är på plats i stallet. Man kanske inte alltid vill ta med sig en stor ryggsäck utan en mindre modell eller magväska kan vara bra att ha. En midjeväska kan även användas under ridturer för att man ska få med sig viktiga saker.

Det är inte ovanligt att man ibland vill söka sig undan till en lite mer avskild plats under lägret och det brukar inte vara något problem. Att sätta sig på skullen eller i sadelkammaren för att läsa är helt okej. Likaså att lägga sig en stund för att vila. Bara en lägerledare vet om var man är.

Kan lägret leda till något?

Ridläger kan leda till att man skaffar sig väldigt många nya kompisar och erfarenheter. Man lär sig också hur viktigt det är att anpassa sin packning efter en mindre ryggsäck. Det man har glömt får man låna eller klara sig utan. Det är nyttigt både för barn och vuxna. Ridläger kan också leda till att man får ett än större intresse för hästar. Kanske vill man börja på en utbildning om hästar när möjlighet ges? På ett ridläger kan man också diskutera hästböcker med varandra och dela med sig av boktips. Det gäller både äldre och yngre besökare.

Tips för nybörjaren

Om man inte är så van vid hästar, och om man inte varit på ridläger förut kan allt kännas extra spännande. Det kan vara bra att läsa några bra hästböcker så man får lite mer koll på vad som händer i stallet. Det kan man med fördel göra även på ridlägret.

Som nybörjare kan det också vara klokt att lyssna extra noga på ledarna så man inte kommer till skada under ridlägret. Hästar är stora djur och olyckor kan lätt inträffa.